Rereferenz-Objekte: Zelena streha Singapur

Zelena streha Singapur

S približno 35.000 m2 je zelena streha na objektih tematskega parka Universal Studios Sentosa ena največjih zelenih streh v Aziji. Kot drenažni element so uporabili čepasto folijo Isola Platon DE 25.

Zelena streha - Shrek, Ice Age and Co.

Spomladi leta 2010, je filmski studio Universal Studios odprl nov zabaviščni park z imenom Resort World Sentosa v Singapurju, s Shrekom, Ice Age in mnogimi drugimi liki in zgodbami iz fantazijskega sveta. To je prvi tematski park te vrste v Aziji.
Številni obiskovalci lahko uživajo v čarobnem pravljičnem svetu, nepozabnih ambientih in se okrepčajo v različnih tematskih restavracijah. Toda ob načrtovanju objektov niso billi v ospredju samo zadovoljni obiskovalci, ampak je bilo pomembno tudi varovanje okolja in izboljšanje energetske učinkovitosti. Za takšno zasnovo so bile obsežne zelene strehe idealna rešitev. Zaradi visoke izolacijske vrednosti zelena streha deluje kot izolacijski ščit pred vročim tropskim podnebjem. To zagotavlja manjšo porabo energije, poleg tega pa izboljšuje tudi zvočne lastnosti celotne stavbe. Poleg tega takšna strešna konstrukcija podaljšuje življenjsko dobo hidroizolacije na strešni konstrukciji. Naravna zelena streha daje celotnemu kompleksu skladen, naraven videz in poudarja okoljsko zavest investitorja.

Za takšno streho sta potrebni dve konstrukciji: prva je običajna ravna betonska plošča, na njej pa profilirana kovinska konstrukcija z naklonom. Prostor med profili je zapolnjen z izolacijskim polnilom, na tej površini pa je hidroizolacija. Zaradi obsežnih površin strehe in kratkega časa za gradnjo je bila kot drenažni element in sistem za akumulacijo vode izbrana čepasta folija Platon DE 25. Majhna teža in enostavno rokovanje sta omogočila hitro montažo.
Vdolbine čepaste folije Platon DE 25 so zapolnili z anorganskim granulaton, na to pa položili poseben filtrirni filc, kot podlago za substrat (posebna zemlja). Na substrat so nato posejali ter posadili mešanico posebnih vrst rastlinja, ki potrebuje malo vode in nege. V suhih obdobjih se sicer uporablja avtomatski namakalni sistem.  Investitor, projektanti, izvajalci in dobavitelji so s tem projektom dokazali, da zelene strehe prinašajo gospodarske koristi vsem. Poleg ekoloških in estetskih lastnosti zelenih streh, le-te omogočajo tudi izboljšanje klime v neposrednem okolju in zagotavljajo usklajeno

Podrobnejše informacije zelena streha Singapur